WL Trecon
Timmerpanel


Allmänt

För utomhusbruk används i första hand 29 x 195 eller 34 x 195 gran. För inomhus på vägg 29 x 195 furu och gran. För tak 22 x 195 gran. Timmerpanelen är tillverkad av fin gran och fura. Panelen är bilad och påminner om den traditionella bilyxans hugg. Den har olika huggavstånd för att inte se statisk ut. Med panel och knutar från oss får du ett utseende på ditt hus som liknar det traditionella timmerhuset.

Panelen går utmärkt att sätta på nytt som gammalt hus. Det är dessutom mycket enkelt att montera både panel och knutar.

Så här gör man:

Börja med hel panel på långsidan. Spika med 75 mm galvaniserad trådspik c/c 600 mm. Spika ca 1,5 cm in på panelen från fasen både uppe och nere.

Låt panelen gå ut över hörn som skissen visar. Mät 85 mm från färdig yttervägg på mötande vägg uppe och nere. Dra ett streck däremellan och såga med handcirkel. Mötande vägg, börja med halv panel och gör lika som förra väggen.

Nu finns ett urhak i hörnet på 85 mm åt båda hållen. Där fästes knuten enligt skiss nedan. För enkel knutrad mitt på vägg. Sätt upp en regel som är 50 mm bred. Tryck panelen mot regeln och fäst panelen. När all panel är uppsatt, ta bort regeln och knutarnas tapp passar i det mellanrum som uppstår mellan paneländarna.